Розпочинаємо збір кукурудзи на 3700 га посівних площ

Це стратегічна культура, що завдяки своїм господарсько-біологічним властивостям використовується у різних галузях, в тому числі у тваринництві, харчовій і переробній промисловості, значна частина продукції також йде на виробництво біопалива та електроенергії.

З поля транспортуємо кукурудзу на елеватор. Зберігання зерна – важливий етап, від чіткого дотримання якого залежать основні властивості зернової культури і тривалість її зберігання. У сховищі підтримуються необхідні умови для зернової культури, що сприяють збереженню кількості і якості продукції. Тут зерно висушують, очищають та зважують. В середньому кукурудза може зберігатися на елеваторі півроку.

Які оптимальні показники готової до продажу кукурудзи: вологість має бути менше 14%, смітна домішка - не більше 2%.

Збір “цариці полів” плануємо завершити за місяць.

Одразу обробляємо грунти під посів наступного врожаю.